top of page


NIEUW:
BEDRIJFSART nieuw concept, maak jouw werkgever enthousiast om via het bedrijf een cursus/abonnement te nemen om je meer te kunnen ontspannen naast het werk. Er bestaat ook een regeling voor sporten, dus waarom niet voor mentale ontspanning. Dit werkt tenslotte altijd in het voordeel van de werkgever. Bij genoeg aanmeldingen starten we een groep.

Tevens kun je individueel een sessie boeken, vraag dan aan je werkgever contact op te nemen.


Cursussen 2024 (buiten bedrijf om)  VOOR INTERESSE NEEM CONTACT OP!

-basiscursus basistechnieken tekenen (deels holistisch) 10 lessen 
-vervolgcursus 1 basistechnieken 8 lessen meer ecoline/verf, do.avond
-vervolgcursus 2 basistechnieken 8 lessen
 tekenen/schilderen
-vervolgcursus 3 basistechnieken 8 lessen veel schilderen 

-NIEUW holistische cursus tekenen/schilderen op donderdagmiddag of zaterdagavond 6  lessen, info staat onderaan deze bladzijde
-NIEUW cursus Tekentaal, hierbij ligt de focus op de tekentaalOp de zaterdag 1x per 2 weken, zullen workshops worden aangeboden of je kunt met een besloten groep reserveren, ook op een andere  dagen (of heel weekend) indien dit is in te plannen. 
 

atelier werkruimte.jpeg

Tekenen en schilderen vanuit de basisprincipes. Tekenervaring is niet nodig en plezier staat voorop!

 

De basiscursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur (incl. pauze) per keer voor volwassenen en voor  kinderen 1,25 uur, waarin vooral de basistechnieken beoefend worden. In schoolvakanties worden er geen lessen gegeven (wel workshops). Onder de basiscursus vind je meer info over de inhoud en wanneer er een cursus is.

De kindergroep(en) zal naar leeftijd/niveau worden ingedeeld, bij meer aanmeldingen.

De basistechnieken zijn heel waardevol, bevrijdend, inspirerend en werkt onbewust helend.

Voorbeelden van basistechnieken zijn:

Golfbeweging, vormen, stromingsbeelden, lemniscaten, kleur,  etc.

Vervolg lessen zullen zich vanzelf gaan vormen naar de vraag van de groep, maar het aanbod kan o.a. zijn: materialenkennis (potlood, wasco, ecoline, verf, collages etc.), schilderen, portret met de handen, heelbeeld, druppen, zie de info onder link. Inmiddels zijn er al 3 vervolcursussen van 8 lessen. opbouwend met steeds meer gebruik van acrylverf en doek.

Vervolglessen link

NIEUWE CURSUS; holistisch tekenen en/of schilderen nu 6 lessen van ongeveer 2 uur

Wat is het verschil tussen de basistechnieken cursus en de holistische cursus?

Bij de basistechnieken cursus wordt er aandacht besteed aan vooral technieken en hiernaast is er deels aandacht voor de tekentaal. Bij deze cursus leer je ook de kunstenaar van jezelf te worden. Bij de optie basiscursus lees je daar meer over.

Bij de holistische cursus die op donderdagmiddag of zaterdagavond wordt gegeven bij genoeg aanmeldingen, worden er geen technieken aangeboden op het gebied van tekenen of schilderen. Maar werk je intuïtief en je hebt hierbij wel veel materialen voor handen om mee te werken. Je hoeft niet te kunnen tekenen, want je werkt vanuit jouw gevoel en dat kan zich op verschillende manieren uiten op het papier. Tijdens de lessen werken we intuïtief op diverse wijze. Denk hierbij aan het tekenen d.m.v. het trekken van een inzichtkaart, tekenen vanuit een meditatie, visualisatie, geleide fantasie of hulpvraag. Er zullen ook energetische lessen gegeven worden en op muziek.  Iedere les zal er een deck zijn met inzichtkaarten, waarbij jij een kaart kunt trekken en een cadeautje hierdoor meekrijgt. Er zal in rust met muziek op de achtergrond, worden gewerkt aan de tekening en jouw proces. Na de les evalueren we met elkaar.

Er wordt  gewerkt op papier met potlood, kleurpotlood, pastelpotlood, pastelkrijt, oliepastelkrijt, wasco en bij de schilderlessen op papier met ecoline of acrylverf.

Voor diepgaande inzichten adviseer ik om een individuele afspraak te maken.

IMG_3540.jpg
bottom of page